Danas je stigla informacija kako će se na Glory Collison 5 priredbi koja će se održati u Rotterdamu 17. lipnja boriti i đakovački borac Andrej Kedveš, član đakovačkog Kickboxing kluba “Blitz”.

Radi se o priredbi najveće svjetske promocije, Glory Kickboxinga, čija će glavna borba biti ona za privremenog prvaka teške kategorije između našeg Antonija Plazibata i Tariqa Osara.

Andrej će se na Gloryju boriti u uvodnom meču lake kategorije do 70 kg protiv Latvijca Mareksa Pelcisa, koji se već iskazao nastupima u vrlo jakoj KOK organizaciji.

Glory, bivši Glory World Series, međunarodna je kickboxing promocija sa sjedištem u Singapuru, čiji su vlasnici Pierre Andurand, Yao Capital, Scott Rudmann i drugi investitori. To je najveća tvrtka za promociju kickboxinga na svijetu, a na svom popisu ima borce najviše razine u ovom sportu. Glory diljem svijeta organizira događaje koji predstavljaju sedam težinskih kategorija (šest muških i jednu žensku). Od 2022. Glory je do sada održao više od 80 događaja.

Igor Kretonić
Foto: Kickboxing klub “Blitz” Đakovo