Na prošlog vikenda održanom Prvenstvu Hrvatske u kicboxingu đakovački Kickboxing klub „Blitz“ nastupio je s ukupno 6 boraca, svi u disciplini K1, 2 juniora i 4 seniora.

Svoju ulogu favorita na ovom natjecanju opravdao je njihov najbolji borac Andrej Kedveš koji je postao novi-stari prvak Hrvatske u kategoriji do 71 kg, čime je osigurao nastup za reprezentaciju krajem godine na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Kod juniora po prvi puta prvak Hrvatske postao je superteškaš u kategoriji +91 kg, Sandro Nikolić dominantnom izvedbom u finalu koju je okončao prekidom u 2. rundi. Ovime je Sandro osigurao juniorsko Europsko prvenstvo krajem kolovoza u Istanbulu, što će za njega biti najveće natjecanje do sada.

Odlične nastupe pružio je i debitant u seniorskoj konkurenciji do 63,5 kg, Matej Vuković, koji je odradio 2 vrlo dobra meča te se na kraju okitio srebrom.

Najveće razočarenje na natjecanju bilo je ispadanje u polufinalu Karla Kedveša, koji je izgubio za 1 bod svoj meč protiv starog znanca iz Splitskog Pit Bulla. Prije toga susretali su se 3 puta i Karlo je dobio sva 3 meča.

Najjača kategorija na cijelom turniru u ringu bila je do 81 kg, gdje je „Blitz“ imao 2 predstavnika, Luku Matijaševića i Matka Babića, koji su naletjeli na kvalitetnije protivnike i upisali poraze.

Izvor|Foto: Kickboxing klub “Blitz” Đakovo