Borci đakovačkog Kickboxing kluba Blitz i dalje vrijedno skupljaju medalje s nacionalnih prvenstava. Tako je u subotu, 5.svibnja, grad Benkovac bio domaćin najboljim hrvatskim kickboxing borcima u kategoriji Low Kick. Trojica Đakovčana nastupala su na prvenstvu: Andrej Kedveš, Luka Jaman i Tomislav Cerić.

Najveće očekivanja svakako su bila od višestrukoga državnoga prvaka Andreja Kedveša koji je i u Benkovcu potvrdio svoju formu i veliki potencijal. Đakovački borac nastupio je u kategoriji do 67 kilograma i u tri nastupa izborio i tri uvjerljive pobjede. Sva tri meča završila su prije isteka regularnoga dijela odnosno tehničkim nokautom. Takvim pristupom i načinom borbe Kedvešu je pripala titula najboljega borca prvenstva.

Luka Jaman, đakovački borac, nastupio je u kategoriji do 86 kilograma. Ostvario je dvije pobjede i jedan poraz što je bilo dovoljno za srebrenu medalju. U prvoj borbi Jaman je bio bolji od Tomislava Cukora, borca osječkoga HUS-a, a nakon toga pobijedio je i Marija Žednika iz KBK Mornar Split. U finalu je Luka Jaman za protivnika imao dvostrukoga europskoga i svjetskoga prvaka u amaterskom kickboxingu Luku Šimića. Jaman se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Treći đakovački borac Tomislav Cerić poražen je u prvoj borbi.

Autor: Miro Šola

Foto: Bobipix