MEĐUNARODNI KICKBOXING TURNIR „CROATIA OPEN 2018.“

Borci đakovačkog Kickboxing kluba Blitz, u subotu su, 15. prosinca, nastupili u Zagrebu na jakom međunarodnom turniru pod nazivom „Croatia open“ – Prvi memorijal Davor Jović. U zagrebačkoj sportskoj dvorani Sutinska vrela nastupilo je okupio 555 boraca iz šest država.

Na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju nastupilo je pet đakovačkih  boraca u konkurenciji seniora, juniora i starijih kadeta. Prema očekivanju najuspješniji je bio Andrej Kedveš koji se okitio zlatom do 71 kg. U finalu je đakovački borac bio bolji od Matea Krsnika, člana zagrebačkoga Leon Gyma. Meč je završio nakon samo jedne minute borbe.

Zapažen nastup u svom prvom nastupu imao je Ante Lukić u konkurenciji starijih kadeta do 63 kg. Mladi đakovački borac osvojio je srebrenu medalju. Edi Tulla u juniorskoj je konkurenciji osvojio brončano odličje. Nastupili su još Tomislav Cerić i Luka Pleli, ali su ispali u ranijoj fazi natjecanja.

Treba spomenuti i bivšeg đakovačkog borca Petra Jamana, koji zbog studentskih obveza  nastupa za zagrebački Spartan. Jaman je u konkurenciji do 86 kilograma osvojio zlatnu medalja te je proglašen najboljim  borcem seniorskoga turnira.

Ovo je bilo ujedno i posljednje natjecanje za đakovačke borce u ovoj godini, a nova uzbuđenja u ringu očekuju nas početkom trećeg mjeseca iduće godine, izjavio je trener kluba Danijel Šimundić.

Izvor: Miro Šola