DVORANSKI BABOLAT ZAGI KUP

U organizaciji Teniskoga kluba Zagi, u Zagrebu je, od petka do nedjelja, 26. do 28. siječnja, odigran je Dvoranski Babolat Zagi Kup za tenisačice i tenisače do 16 godina. Kao prvi nositelj turnira Leon Babić Brajko došao je do polufinala. U prvom je kolu đakovački tenisač bio bolji od Viktora Bobana sa 7:6 i 6:3. U četvrtfinalu je Leon Babić Brajko bio bolji od imenjaka Leona Subotića. Nakon laganih 6:0 u drugom je setu bilo daleko neizvjesnije, odnosno đakovački tenisač slavio je u tie-breaku 7:6 (5).

U polufinalnom meču sastali su se prvi i treći nositelj. Nakon tri seta slavio je Roko Bašković (4:6: 3;6; 3:6). Turnir je osvojio drugi nositelj Noa Vukadin koji je slavio protiv Roka Baškovića sa 6:1 i 6:4.

 

TK OLIMPIJA YONEX CUP

Od petka do nedjelje, 26. do 28. siječnja Teniski kub Olimpija bio je domaćin TK Olimpija Yonex Cuo koji je okupio tenisačice i tenisače do 12 godina. Na turniru je nastupilo troje đakovačkih tenisača: u muškoj konkurenciji Ivano Luka Tavić, a u ženskoj Anja i Dora Belvanović.

Ivano Luka Tavić u prvom kolu prošao je Juraja Ergotića rezultatom 6:0 i 7:5. Međutim, u četvrtfinalu mladi đakovački tenisač poražen je od drugoga nositelja Mateja Kukrike rezultatom 6:0 i 6:0.

U ženskoj konkurenciji Anja Belvanović stigla je do finala. Kao treća nositeljica turnira u prvom je kolu bila slobodna, a zatim je u četvrtfinalu bila bolja od Nike Dragičević s 6:2 i 6:1. U polufinalu su se sastale Anja Belvanović i Dea Dunković. U neizvjesnom meču Đakovčanka je slavila sa 7:6 i 6:3. Prva nositeljica Ivona Riđan bila je uvjerljiva protiv đakovačke tenisačice te je slavila sa 6:1 i 6:0.

Dora Belvanović zapela je u prvom kolu. Bolja od nje bila je Nina Marić rezultatom 6:1 i 6:1.

Izvor: Miro Šola