Teniski klub Đakovo protekloga je vikenda (9. – 11. travnja) bio domaćin tenisačicama i tenisačima do 14 godina koji su se borili za titulu pobjednika Otvorenoga prvenstva Grada Đakova. Unatoč ne baš sjajnoj epidemiološkoj situaciji, u Đakovu je nastupilo 40 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Đakovačke tenisačice i tenisači ostvarili su odlične rezultate na vrlo jakom turniru.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Anja Belvanović. U prvom nastupu đakovačka je tenisačica bila bolja od Iskre Nojić (HATK Mladost) rezultatom 4:2 i 4:1. U polufinalu su se susrele dvije sestre: Anja Belvanović bila je bolja od Dore rezultatom 4:1 i 4:0. Finalni meč protiv Nike Kunac (Zagi) pripao je uvjerljivo đakovačkoj tenisačici s 4.0 i 4:1.

Đakovčanin Jakov Tomić osvojio je drugo mjestu u pojedinačnoj konkurenciji. U prvom meču đakovački je tenisač pobijedio Dominika Škrinjara (Brod) s uvjerljivih 4:0 i 4:0. U polufinalnom meču, nakon velike borbe, Jakov Tomić pobijedio je drugoga nositelja Erika Šagovca (Ponikve) rezultatom 1:4; 4:0 i 8:6. U finalnom meču bolji od Đakovčanina bio je Dominik Banović (Pula) rezultatom 4:0 i 4:1.

Đakovački predstavnici imali su uspjeha i u igri parova. Sestre Anja i Dora Belvanović osvojile su prvo mjesto. Đakovčanke su bile bolje od para Nika Kunac i Lucija Laušić rezultatom 4:1; 3:4 i 7:3. U finalnom meču sestre su bile bolje od Dore Drampetić i Nikoline Vukoja (4:0 i 4:1).

Jakov Tomić nastupio je u paru s Ivanom Šarićem iz Stobreča. U prvom kolu izbacili su prve nositelje Nou Pasarića i Erika Šagovića 4:2 i 4:1. U finalu su drugi nositelji Mattia Aiasa i Dominik Banović bili bolji od đakovačko-stobrečke kombinacije rezultatom 4:1 i 4:3.

Mladi Ivan Bobetić u Round Robin skupini osvojio je treće mjesto, Ivan Ostrogonac četvrto, a u ženskoj konkurenciji Petra Nerovčić zauzela je četvrto mjesto.

OTVORENO PRVENSTVO U BOROVOM NASELJU  DO 10 GODINA

Lena Drmić prva u Borovu! 

Istovremeno s đakovačkim turnirom odigran je i turnir u Borovom Naselju za igračice i igrače do 10 godina. Na tom je natjecanju Lena Drmić osvojila prvo mjesto u zlatnoj skupini pobjedom nad Paulom Smolčić rezultatom 4:0 i 4:1. Lucija Ostrogonac osvojila je četvrto mjesto porazom od Mie Kovačić (4:3).

Izvor|Foto: DJ Sport/Miro Šola