U Feričancima je od 2. do 4.rujna 2022. održano 2. kolo Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega na kojem je nastupilo deset dvoprega i dva jednoprega. Državnu ergelu Đakovo predstavili su vozači Antun Živić i Tomislav Drenjančević, uz suvozače Tomislava Obrovca i Petra Bobinca s dva dvoprega.

Živić je na turniru nastupio s konjima: 306 Trofetta XV, 225 Siglavy Trofetta XIII-1 i 375 Maestoso Mara LVI-3, dok je Tomislav Drenjančević u ovom dvoprežnom natjecanju sudjelovao s konjima: 335 Tulipan Trofetta XI-5, 367 Neapolitano Zenta XIV-1 i 406 Conversano Munja IX-2.

Održane su tri utakmice. Prvi dan turnira obilježila je dresurna utakmica u kojoj je prvo mjesto zauzeo vozač Ergele u vožnji dvoprega Antun Živić. Drugoga dana održana je maratonska utakmica na kojoj je Antunu Živiću pripalo drugo mjesto na ljestvici, a Tomislavu Drenjančeviću 9. Utakmica preciznosti obilježila je treći dan zaprežnog natjecanja u kojoj je briljirao ponovo vozač đakovačke Ergele Antun Živić, dok je iiuzetno dobar plasman na 4. mjestu zauzeo vozač dvoprega Tomislav Drenjančević. Ukupan pobjednik 2. kola u Feričancima je vozač Državne ergele Đakovo, Antun Živić.

Nakon završenog 1. kola u Pleternici i 2. kola u Feričancima vozaču Državne ergele Đakovo Antunu Živiću zbog izvrsnih sportskih nastupa i osvojenih bodova zasluženo je pripala titula državnog prvaka u vožnji dvoprega.

Tekst: S. Butković
Foto: V. Živić