Nakon dvije godine Udruga ARLA i Gradska knjižnica i čitaonica ponovno organiziraju predavanje „Autizam i život s njim“, koje će se održati u četvrtak 17. lipnja u Kući Reichsmann s početkom od 19:00 sati.

Predavanje će održati gđa Snježana Ferko iz Čepina, majka Filipa, tinejdžera s autizmom i članica osječke Udruge obitelji djece s autizmom „Dar“.

Tijekom intimnog i emotivnog predavanja Snježana će približiti definiciju autizma, ispričati s kakvim se sve problemima i preprekama suočavaju osobe s autizmom, kao i njihove obitelji, ali staviti naglasak i na vrline koje osobe s autizmom mogu posjedovati, osvrćući se prije svega na primjer u vlastitoj obitelji.

Predavanje je namijenjeno svima, prijave nisu obvezne, ali su dobrodošle (kako bi se pripremilo dovoljno mjesta za sve). Prošlo predavanje imalo je velik odaziv, gđa Snježana pokazala se izvrsnom govornicom i sve obogatila novim spoznajama.

Posebno vrijedno ovo je iskustvo bilo roditeljima autistične djece kojima je gđa Snježana posvetila vrijeme i nakon predavanja te im dala niz savjeta i podršku, što im sigurno svima nedostaje.

Možete svoj dolazak najaviti na [email protected].

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Predavanje “Autizam i život s njim” FB