Petak, 7.12.

 

17:30 sati

Asterix: Tajna čarobnog napitka (2D)

Tajna čarobnog napitka nova je filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i  Obelixom  kreće u potragu za mladim druidom  kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Redatelj: Alexandre Astier, Louis Clichy

Glumci:

Mario Petreković, Baby Dooks, Pero Juričić, Željko Duvnjak, Duško Valentić

Žanr: animirani

Trajanje: 85 minuta

Država: Francuska

 

20:00 sati

Creed II

Adonis Creed morat će uskladiti život između osobnih obveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje obitelji samo ga još više motivira za borbu u ringu. Rocky i Adonis suočit će se sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od obitelji. Creed II će nam pokazati što nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar –  bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti.

Redatelj: Steven Caple Jr.

Glumci:

Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Dolph Lundgren

Žanr: drama, sportski

Trajanje: 129 minuta

Država: SAD

 

Nedjelja , 9.12.

 

17:30 sati

Asterix: Tajna čarobnog napitka (3D)

20:00 sati

Colette

Nakon što se udala za uspješnog Parižanina poznatog pod imenom „Willy“ (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojemu je provela djetinjstvo kako bi odselila u Pariz – mjesto gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja. Film je režirao Wash Westmoreland („Još uvijek Alice“), a napisali Westmoreland, Richard Glatzer i Rebecca Lenkiewicz.

Redatelj: Wash Westmoreland

Glumci:

Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinsom, Fiona Shaw

Žanr: biografija, drama, povijesni

Trajanje: 111 minuta

Država: Velika Britanija

 

Igor Kretonić

Izvor: Centar za kulturu