Počevši od najvećeg đakovačkog prigradskog naselja Piškorevaca koje gotovo u cijelosti izgleda kao veliko gradilište, predstavnici Grada Đakova danas su započeli intenzivni obilazak terena kako bi se uvjerili u dinamiku izvođenja radova i provođenje projekata. Zamjenik gradonačelnika Antun Galić sa suradnicima obišao je gradilište budućeg dječjeg vrtića, radove na aglomeraciji odnosno izgradnji kanalizacijske mreže, radove na izgradnji javne rasvjete, teren Nogometnog kluba Ratar te buduće sportske terene uz Osnovnu školu Matija Gubec Piškorevci.

Građevinski radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Piškorevcima, prvog u nekom od đakovačkih prigradskih naselja započeli su u lipnju prošle godine. Grad Đakovo je godinu radnije prijavio na Program mjera ruralnog razvoja gradnju vrtića te dobio oko 3,7 milijuna kuna. Dječji vrtić imat će kapacitet za dvije odgojne skupine, a gradi se na prostoru nekadašnjih školskih stanova koje je Grad kupio. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 4,8 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Hidromont iz Slavonskog Broda čiji su predstavnici danas također obišli gradilište. Do sada su djeca iz Piškorevaca išla u dječje vrtiće u Đakovu i obližnjem Vrpolju. Dovršetak radova na izgradnji dječjeg vrtića u Piškorevcima prema dinamičkom planu očekuje se 18. kolovoza ove godine.

U Piškorevcima se u okviru projekta aglomeracije gradi 17,5 km kanalizacijske mreže. Investicija aglomeracije na cijelom području Grada iznosi 260 milijuna kuna, od čega na Piškorevce „otpada“ oko 25 milijuna kuna. Nova javna rasvjeta gradi se u Ulici žrtava Domovinskog rata i Ulici Gardun. Zamjenik gradonačelnika danas je obišao i lokaciju nogometnog igrališta NK Ratar gdje će se ove godine raditi na ulaganju u sportsku infrastrukturu u suradnji s vodstvom Ratara za što je u proračunu predviđeno 200.000,00 kuna. Također, u suradnji s OŠ Matija Gubec Piškorevci Grad Đakovo će investirati izgradnju novih sportskih terena na školskom igralištu za što je u proračunu osigurano 600.000,00 kuna.

Izvor: Grad Đakovo