Jučer, 23. kolovoza na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila i četiri vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,40 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 33-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Evidentirana mu je koncentracija od 3,06 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 13,50 sati na autocesti A-5, 72-godišnji vozač osobnog automobila iz Pašmana. Kretao se iz smjera Slavonskog Broda u smjeru Đakova u suprotnom ili zabranjenom smjeru, tj. kolničkom trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a po pravomoćnosti će mu se odrediti  6 negativnih bodova.
 
U 21 sat u Osijeku, u Ulici Zapadno predgrađe, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak. Evidentirana mu je brzina od 172 km na sat u naselju, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a po pravomoćnosti će mu se odrediti 6 negativnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo