U suradnji s Autoškolom Ivan i njezinim voditeljem Hrvojem Crnojom, učenike petih i šestih razreda Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića učitelji tjelesnoga pripremaju za polaganje vozačkog ispita za bicikl.

Teorijska predavanja preko zoom aplikacije održava Hrvoje Crnoja, a razrednici to gledaju s učenicima na satima razrednog odjela.

Učitelji Sonja Sabo i Alen Rajzl na satima TZK-a kroz Vježbaonicu rade praktični dio vožnje bicikla na poligonu. Kada savladaju sve i kada protuepidemijske mjere dopuste, učenici će pristupiti ispitu koji se sastoji od teorijskoga i praktičnog dijela.

Nakon uspješnog polaganja ispita učenici će dobiti vozačku dozvolu za bicikl koja im omogućuje samostalnu vožnju bicikla bez osobe starije od 16 godina.

Autoškola Ivan djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Ivan i druga je autoškola u Hrvatskoj koja je dobila rješenje za rad te prva autoškola koja je uistinu i započela s radom. Specifična je i po tome što posjeduje vlastiti poligon, koji je ujedno među najvećima u Hrvatskoj.

Za svoje polaznike tijekom cijele godine Autoškola Ivan osigurava brojne popuste prilikom upisa.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: OŠ Josipa Antuna Ćolnića FB