Poznata je ona uzrečica “živio ti meni 100 godina”, a uzrečica je u slučaju bake Marije Štokan iz Mandićevca postala stvarnost jer je prije nekolika dana proslavila stoti rođendan!

Kako i dolikuje, obitelj, koja je doputovala iz Austrije, zajedno sa sumještanima organizirala joj je pravo rođendansko slavlje uz tamburaše, a o svemu je izvijestio i HRT.

Brojne godine ostavile su traga na baki Mariji pa ona teže čuje, vidi i hoda, a u svakodnevnom životu puno joj pomaže gerontodomaćica Marta, koja za baku kaže kako nije izbirljiva te ponekad voli pojesti i nešto čokoladno.

Kakva bi to proslava bila bez darova, a za dar se pobrinula i Općina Drenje:

“Djevojke iz ovog projekta Zaželi su mi predložile, a one najbolje znaju potrebe bake i obitelji da im poklonimo jedan štednjak na drva pa smo mi to kupili i danas joj isporučili”, rekao je Slavko Dešić, načelnik općine Drenje.

Baka Marija kaže kako ni sama ne razumije kako se ovoliko naživjela, jer kako kaže, u životu se naradila i preko granice. Ako je suditi po njezinom primjeru tajna dugog života je čista savjest i pošten rad.

Igor Kretonić
Foto: Općina Drenje