Vjerojatno jedna od najzanimljivijih terenskih radionica u sklopu projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ koji provodi LAG „Strossmayer“ u partnerstvu s Općinom Viškovci je posjet Baltazar-u, dnevnoj brizi i skrbi o djeci Đakovo, održan 29. rujna 2020.godine. Baltazar uspješno djeluje treću godinu te osim cjelodnevnog boravka djece nudi i proslavu rođendana u njihovom prostoru. LAG-u ,,Strossmayer“ i Općini Viškovci kao partneru je odobren ovaj projekt putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na ovom primjeru dobre prakse sudionicima projekta omogućuje se susretanje s uspješnim primjerom otvaranja dnevne brige i skrbi o djeci u nadi da će netko od njih prepoznati mogućnosti koje im takvo poslovanje nudi. Sudionici projekta nakratko su se vratili u svoje djetinjstvo. S obzirom na to da su sudionici mladi Općine Viškovci brzo su se povezali s mališanima. Djeca su osjetila slobodu te su im prišla kako bi im pokazali svoje igračke, ispričali nešto o sebi i proveli vrijeme zajedno. Red igre, red priče rezultiralo je obostranim veseljem.

Vlasnica Baltazar-a Mira Drmić objasnila je proces otvaranja dnevne brige i skrbi o djeci, podijelila savjete te odgovorila na postavljena pitanja zainteresiranih. Također poziva osobe željne volontiranja da im se obrate. Ovim putem zahvaljujemo vlasnici na gostoprimstvu kao i mališanima što su nam uljepšali ovaj kišni jesenski dan.

Na Facebook stranici Baltazar, dnevna briga i skrb o djeci i rođendaonica – Đakovo možete pogledati svakodnevna i rođendanska druženja mališana te pronaći potrebne informacije.

Izvor: LAG Strossmayer