BEDEM – ĐAKOVO CROATIA 2:1 (1:1)

U doba neizvjesnosti vezane uz početak prvenstva u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok, kao uostalom i u svim amaterskim ligama, jedino što je preostalo klubovima je odigravati pripremne utakmice i čekati kada će se Stožer „smilovati“ i dopustiti prvenstvene utakmice.

Nogometaši Bedema ugostili su đakovačke nogometaše i minimalnom pobjedom uzvratili za također minimalni poraz u Đakovu (0:1). Nakon početnoga ispitivanja snaga, domaćini su u 15. minuti došli u vodstvo. Ubačena lopta u đakovački kazneni prostor pogodila je u ruku Tomislava Boškovića što je bilo dovoljno da sudac utakmice pokaže na bijelu točku. Siguran izvođač za 1:0 bio je Goran Borko. Nakon toga Đakovčani su počeli igrati bolje i stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali Dogan i Tomas Grgačević nisu uspjeli svladati protivničkoga golmana. Ipak, u 35. minuti gosti dolaze do zasluženoga izjednačenja. Nakon izigrane akcije Domagoj Ivić sam je krenuo prema domaćem golmanu, međutim, stoper ga je srušio s leđa i lopta je ponovo morala na bijelu točku, ovaj puta na đakovačku stranu. Tomas Grgačević poravnao je rezultat na 1:1. U posljednjih desetak minuta prvoga dijela rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu oba trener izvršila su nekoliko izmjena tako da je i ritam utakmice ponešto splasnuo. Kada se činilo da neće biti pobjednika, u 80. minuti povratnu loptu dočekao je Koledić i pogodio đakovačku mrežu. Đakovčani su u posljednjih desetak minuta pokušavali doći do izjednačenja, ali domaća obrana otklonila je svaku opasnost ispred svoga gola.

ĐAKOVO CROATIA igrala je u sastavu: Jukić, Duje Batinić, Karimović, Kolak, Bošković, Ante Batinić, Domagoj Ivić, Pongračić, Grgačević, Damjanović, Dogan. (Još su igrali: Štangl, Galičić, Ljuban Ivić, Petričević, Barišić, Klemen). Trener: Hrvoje Bušić.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola