Betlehemsko svjetlo mira stiglo je i ove godine u Gradsku upravu Grada Đakova, preneseno od strane predstavnika Saveza izviđača Osječko-baranjske županije. Predsjednik Saveza izviđača OBŽ i starješina Odreda izviđača Klasje Antun Šimić-Šima, zajedno s tajnicom Odreda Klasje i predsjednicom Kluba brđana, Irmom Dravec i Emom Šimić, članicom Odreda izviđača Klasje, donijeli su svjetlo koje simbolizira mir iz Betlehema.

Tijekom svečanosti, Ema Šimić pročitala je prigodno pismo, a svjetlo su preuzeli zamjenik gradonačelnika Antun Galić i pročelnik Ureda gradonačelnika Miroslav Klepo. Ovaj simboličan trenutak predstavlja dolazak mira i ljubavi koji Betlehemsko svjetlo simbolizira.

Prije dolaska u Gradsku upravu, Betlehemsko svjetlo mira preneseno je u Đakovačko-osječku nadbiskupiju, gdje su ga skauti i izviđači iz različitih gradova i sredina, uključujući Osijek, Jarminu, Vinkovce, Čepin, Bilje, Valpovo, Petrijevce, Otok, Sibinj, Slavonski Brod te iz grada Tuzle u Bosni i Hercegovini, donijeli prije početka mise 10. prosinca u đakovačku katedralu. Betlehemsko svjetlo mira predali su đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću. Zamjenik gradonačelnika Antun Galić izrazio je zahvalnost prilikom preuzimanja Betlehemskog svjetla mira u Gradskoj upravi Grada Đakova.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo