Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Gradsku upravu Grada Đakova. Donijeli su ga predsjednik Saveza izviđača OBŽ Antun Šimić-Šima, tajnik Zoran Babić, te tajnica Odreda Klasje i predsjednica Kluba brđana koji okuplja starije članove Irma Dravec.

Tajnik Babić pročitao je prigodno pismo, a svjetlo su preuzeli gradski pročelnici Sanja Rogoz-Šola i Miroslav Klepo. Izviđači su predali zahvalnice za gradonačelnika Marina Mandarića i njegovog zamjenika Antuna Galića za pomoć pri organizaciji Susreta odraslih voditelja Saveza izviđača Hrvatske koji su bili održani u Općini Levanjska Varoš.

Na donesenom svjetlu u ime svih zaposlenika Gradske uprave zahvalila je pročelnica Sanja Rogoz-Šola, ujedno im čestitajući sretan Božić.

Inače, prve nedjelje Došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem i pali svjetlo mira u Spilji Isusova rođenja te ga donosi u Beč. Ondje ga preuzimaju razni izviđački skauti koji ga nose širom Europe pa tako i u Zagreb. Iz Zagreba su svjetlo mira u đakovačku katedralu na misu donijeli članovi Saveza izviđača OBŽ iz udruge “Slavonski hrast” iz Osijeka. Svjetlo je u katedralu unijela članica udruge izviđača “Suncokret” iz Čepina, poruku mira pročitao je Ante Blažević član odreda izviđača “Klasje” Đakovo.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo