U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane  su 4 prometne nesreće, u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede. Ostale 3 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer, 15. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 6 vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

U 19,55 sati, u Osijeku, Ulica Kneza Trpimira, vozaču osobnog automobila 46-godišnjem hrvatskom državljaninu, evidentirana je koncentracija alkohola od 1,45 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativnih prekršajnih bodova.

U 21,30 sata, na županijskoj cestom broj 4031, u blizini mjesta Kućanci, 43-godišnja vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sišla vozilom s kolnika, udarila u prometni znak i sletjela u odvodni kanal.

Provjerom je utvrđeno da vozačica upravlja vozilom za vrijeme dok joj je vozačka dozvola oduzeta te joj je evidentirana koncentracija alkohola 1,48 grama po kilogramu.
U prometnoj nesreći vozačica je lako tjelesno ozlijeđena.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Jučer, 15. veljače, u Livani, u prekoračenju dozvoljene brzine evidentiran je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka.

Vozaču evidentirana brzina kretanja vozilom od 111 kilometara na sat u mjestu gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo