U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena dok su tri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Belog Manastira evidentirali smo dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Đakova po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 8. ožujka, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske zaustavili su dva vozača osobnog i dva biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 10,30 sati, u Andrijevcu, kada je u nadzoru prometu zaustavljen 66-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu.

U 10,00 sati, u Semeljcima, dogodila se prometna nesreća, a 36-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te je na zadnjem sjedištu prevozio dijete koje nije bilo smješteno u sigurnosnoj sjedalici te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao, do donošenje odluke o prekršaju.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kune ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

U 22,55 sati, u Dardi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač  22-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Alkotestiranjem mu je utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,76 grama po kilogramu. 

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo