U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća.

U 3 prometne nesreće 4 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok su ostale 3 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka evidentirano je pet prometnih nesreća, a na području Belog Manastira jedna prometnu nesreću.

 Jučer, 26. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila i 1 biciklist koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

 Najveća prisutnost alkohola evidentirana je oko 23,20 sati, u Kneževim Vinogradima, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 70-godišnji hrvatski državljanin iz Batine.

Vozaču je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 1,30 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 09,20 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili biciklistu, 36-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira.

Biciklisti je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,21 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 12,35 sati, na državnoj cesti broj 7, između Širokog Polja i Vuke, u nadzoru brzine policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom te se kretao brzinom od 126 kilometara na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat te kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu.

Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,06 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 800 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo