U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka, Donjeg Miholjca i Belog Manastira dogodila se po 1 prometna nesreća.

Jučer, 14. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,30 sati, u Đakovu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 48-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču bicikla je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,98 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, u 17,20 sati, u Tenji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 46-godišnji hrvatski državljani iz Čepina nije se kretao sredinom obilježene prometne trake i sletio je s kolnika. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu te je isti smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska