Tijekom 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali jednog vozača osobnog automobila, jednog vozača teretnog automobila i dva biciklista koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 20,40 sati u Đakovu, kada su u nadzoru prometa policajci zaustavili 63-godišnjeg biciklistu iz Đakova. Evidentirana mu je koncentracija od 1,91 promila alkohola u krvi.

Jučer oko 21,00 sat, u Tenji, u nadzoru brzine policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak iz Tenje. Evidentirana mu je  koncentracija od 1,74 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća na području Donjeg Miholjca u kojoj je nastala materijalna šteta.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo