U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo sedam prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a šest je za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a u Našicama, Belom Manastiru, Belišću i Đakovu po jedna prometna nesreća.  
 
Od sedam prometnih nesreća jedna osoba je bila pod utjecajem alkohola.
 
U 23,25 sati u Ivanovcima dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila 34-godišnjaku iz Zelčina, evidentirana je  koncentracija od 1,20 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.

NA BICIKLU S 2,82 PROMILA

Jučer, 31. kolovoza na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran je 1 vozač osobnog automobila i 1 biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,03 sata, u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen 49-godišnji biciklist iz Đakova. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,82 promila alkohola u krvi.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo