Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova Pavo Cindrić sazvao je 27. sjednicu Gradskog vijeća Grada Đakova, posljednju u ovom sazivu, koja će se održati u srijedu 14. travnja 2021. godine u 17 sati u velikoj dvorani DVD-a Đakovo (Splitska 21 Đakovo).

Kao i svaka, sjednica će započeti aktualnim satom, a zatim se prelazi na donošenje izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Đakova te donošenje izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana Grada Đakova.

Nakon toga prelazi se na izvještaje među kojima se ističe Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Đakova za 2020. godinu, a na rasporedu su i brojni drugi izvještaji.

Sljedeće na dnevnom redu bit će prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Đakova za 2020. i 2021. godinu, a nakon toga raspravljat će se o još nekim prijedlozima.

Prijedlog je da se Godišnja nagrada za 2020. godinu u kategoriji pojedinaca postumno dodjeli Blaženki Poplašen i Ivanu Paviću za doprinos na unaprjeđenju socijalne skrbi na području Grada Đakova. U kategoriji skupina za Godišnju nagradu predloženo je Kinološko društvo Đakovo. Za povelju zahvalnosti predloženi su Obrt SLA Ante Perić, Matija Pavić te Glazbena škola pri OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Za 2021. godinu su kod pojedinaca za Godišnju nagradu predloženi Mario Šulina (za doprinos na području kulturnog i društvenog života lokalne zajednice) i Mislav Ćališ (za iskazanu humanost i volonterski rad). U kategoriji skupina za Godišnju nagradu predložen je Dječji vrtić Đakovo. Za Povelju zahvalnosti predloženi su Vilko Schwaller, Božo Teskera, Zdravko Kolobarić i Anđelko Butorajac, svi darivatelji krvi te INA Đakovo i Vera Svoboda.

Dnevni red i materijali dostupni su na poveznici:

https://gradjakovo.esjednice.hr/#1/22

Igor Kretonić
Izvor i Foto: Grad Đakovo