Grad Đakovo proteklog je vikenda bio domaćin više sportskih događaja koje su pratnji zamjenika gradonačelnika Antuna Galića posjetili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth. Pratili su tako tenisko finale na terenima TK Đakovo gdje su se u završnici turnira „Tennis Europe Đakovo Open 2022.“ ogledali Radu Paisvant i Noa Levak. Pobijedio je Paisvant rezultatom 6:4 6:1.

Na Trgu Josipa Jurja Strossmayera održao se Streetball Đakovo 2022. koji je okupio brojne zaljubljenike u košarku što je također obišao župan s pratnjom a gdje se susreo s organizatorima turnira i gradskom pročelnicom Sanjom Rogoz-Šola. Nadalje je otvorio prvi nogometni turnir za djecu „Igraj Đakovo 2022.“ koji se održao na stadionu HNK „Đakovo Croatia“, a na čijim je terenima zaigralo 600 mališana iz Đakova, okolice, s područje naše ali i okolnih županija.

U prigodnim obraćanjima i župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Antun Galić isticali su važnost bavljenja sportom već od najranije dobi uz zahvalu svima onima koji svoje vrijeme, znanje i trud ulažu u razvoj mladih sportaša. Domaćin na nogometnom turniru, predsjednik HNK „Đakovo Croatia“ Ivan Mikulić zahvalio je Gradu i Županiji na suradnji i potpori radu Kluba.

Grad Đakovo: službeno priopćenje za javnost