U đakovačkoj knjižnici će se od 18. do 22. veljače održati, tradicionalni, 12. po redu Tjedan psihologije u Đakovu u organizaciji đakovačkih psihologinja Josipe Hardi, Ivane Sadaić i Marije Jurić te Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo.

Predviđen je raznolik program koji će se odvijati od ponedjeljka 18. veljače do petka 22. veljače:

Utorak ,19. veljače

Predavanje “Ljubav se zove imenom – kojim?” održat će Iva Bistrović, mag. psihologije s početkom u 18:00 sati. (Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti na mail: [email protected])

Srijeda, 20. veljače

Predavanje “Učeničko ponašanje u funkciji školskog uspjeha” održat će Marko Raguž, prof. psihologije s početkom u 18:00 sati

Četvrtak, 21. veljače

Radionica za roditelje, odgojitelje i učitelje “Na koliko posto ti je baterija?“ koju će održati Marija Jurić, mag. psihologije s početkom u 18:00 sati. (Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti na mail: [email protected])

Radionicu za odgojitelje „Slušam te, čujem i razumijem“ održat će Barbara Šimić Gams u Dječjem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret s početkom u 18:00 sati

Petak, 22. veljače

Iskustvena radionica „Stres i što raditi s njim?“ koju će održati Ljilja Runje, dipl. psiholog s početkom u 18:00 sati (Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti na mail: [email protected])

Boris Jokić gostuje s dva predavanja

Najzvučnija predavanja održat će se u ponedjeljak 18. veljače kada će u Đakovu gostovati poznati znanstvenik i psiholog dr.sc. Boris Jokić. Poznati znanstvenik i psiholog u našem gradu održat će dva predavanja, jedno u Gradskoj knjižnici s naslovom “Mladi, obrazovanje i budućnost – kroz brojke, slike i riječi” i drugo, u Rock baru “King”, zanimljivog naslova “Od Ramonesa do Rozge v.2.0. – suvremena glazba i škola”.

Boris Jokić rođen je u Zagrebu 1976. godine. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu Cambridge u Velikoj Britaniji. Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutačno u statusu znanstvenog suradnika. Vodio je brojne znanstvene projekte u području obrazovanja. Bio je član Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja od 2015. do 2016. godine. Trenutno vodi znanstveni projekt Hrvatske zaklade za znanost o obrazovnim aspiracijama učenika i roditelja. Već godinu dana vodi glazbenu emisiju Yammatov glazbeni kurikulum na zagrebačkom Yammat FM-u. Emisija je ove godine nominirana za Večernjakovu ružu kao najbolja radijska emisija u RH 2018.

Igor Kretonić

Izvor: 12. tjedan psihologije u Đakovu

Fotografija Marije Jurić.