ARLA, udruga za promicanje urbane kulture, u suradnji s osnovnim školama organizira još jednu hvale vrijednu akciju pod nazivom “Malo truda za velika djela”. Učenici će izrađivati čestitke koje će pred Božić biti podijeljene u đakovačkim domovima za starije i nemoćne.

Najavu akcije prenosimo u cijelosti:

“U ovoj čudnoj godini, drugačijoj iz već odavno poznatih i ispričanih razloga, životi su nam vidno promijenjeni, što se posebno osjeti u ovo predblagdansko vrijeme. Međutim, koliko god nam svima ova promjena teško pada, postoje ljudi koji je osjete više, a među njima su naši stariji i nemoćni sugrađani – pogotovo oni u domovima za starije koji su trenutno najizoliraniji. Kako bi im donijeli barem malo osmijeha na lice, Udruga ARLA odlučila je pokrenuti akciju „Malo truda za velika djela“  u suradnji s đakovačkim osnovnim školama. Tako će učenici izraditi i oslikati čestitke koje ćemo pred Božić podijeliti u đakovačke domove za starije i nemoćne.

Akcija traje, neke su čestitke već i izrađene kao što vidite na slici, te zahvaljujemo školama što su prihvatile ovu lijepu ideju.

U vremenu u kojem nam svakodnevica izgleda vidno drukčije, u kojem su nam planovi totalno izmijenjeni ili ostali neostvareni, a neke stvari nam se čak čine i nedostižnima, duh Božića i blagdana je ono što što se ne mijenja, što se i dalje rađa u nama i raste kroz nas i nitko nam ga ne može oduzeti, kao ni ljepotu njegovog dijeljenja koja mu je i glavna svrha!”

Igor Kretonić

Izvor: ARLA udruga za promicanje urbane kulture