Srijeda, 12. prosinca

17:30 sati

Snjeguljica

Nekada davno u nekoj izmišljenoj zemlji živjela je mlada Snjeguljica u koju se zaljubio jedan princ. No ona je živjela u dvorcu svoje zle maćehe/kraljice kojoj je čarobno zrcalo jednog dana reklo da je Snjeguljica ljepša od nje. Kraljica je odmah postala ljubomorna i naredila svojem lovcu da ju odvede duboko u šumu i tamo ubije. No lovac nije imao srca ubiti nedužnu Snjeguljicu, nego ju je upozorio na zlu kraljicu i pustio da pobjegne duboko u šumu. Snjeguljica je trčala i trčala, sve dok nije naišla na jednu kuću u koju je ušla i zaspala od umora. No, ta kuća pripada sedmorici patuljaka koji cijeli dan rade u obližnjem rudniku. Kada se oni te večeri vrate natrag i primijete da im je netko bio u kući, pomisle da se radi o čudovištu ili o lopovu. Ipak, kada upoznaju Snjeguljicu, priraste im k srcu i odluče zaštiti je od zle kraljice. Kraljica se preruši u staricu kako ju Snjeguljica ne bi prepoznala te joj pokloni otrovnu jabuku od koje ova umire. Tada se vrate patuljci i počnu proganjati kraljicu koja se popne na brdo i padne u provaliju kada je htjela baciti kamen na njih. Patuljci su sagradili stakleni lijes za Snjeguljicu, nemajući srca pokopati ju. Onda se jednog dana pojavio princ i poljubio Snjeguljicu – nakon čega je ona oživjela.

Redatelj:David D. Hand (supervizor)

Žanr: animirani

Trajanje: 84 min

 

20:00 sati

Sam u kući 2

Kevin McCalister (Macaulay Culkin) ponovno je s Vama! No ovoga puta je u New Yorku, i to s dovoljno novaca i kreditnih kartica da od Velike Jabuke načini svoje vlastito igralište! Ali Kevin neće još dugo biti sam. Ozloglašeni banditi Harry i Marv (Joe Pesci i Daniel Stern), koji se još uvijek oporavljaju od posljednjeg susreta s  Kevinom, također su se uputili u New York, gdje planiraju izvesti svoju slijedeću blagdansku pljačku. Kevin je spreman poželjeti im dobrodošlicu mnoštvom zamki i prepreka koje šeprtljavi banditi nikada neće zaboraviti!

Redatelj: Chris Columbus

Uloge: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Tim Curry, Brenda Fricker, Catherine O’Hara

Žanr: obiteljska komedija

Trajanje: 120 min

 

Četvrtak, 13. prosinca

20:00 sati

Titanic

Titanic je američka epska romansa i film katastrofe iz 1997. godine kojeg je režirao i napisao James Cameron. U ovoj fiktivnoj priči, postavljenoj u sjeni stvarne tragedije potonuća možda najpoznatijeg broda u povijesti glume, Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson i Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater, pripadnici potpuno različitih slojeva društva koji se zaljube u trenutku dok brod putuje prema svojoj vlastitoj propasti. Iako su glavni likovi i ljubavna priča potpuno izmišljeni, u filmu se pojavljuju i stvarne povijesne ličnosti. Gloria Stuart u filmu glumi ostarjelu Rose koja nas u naraciji vodi kroz cijelu priču, a Billy Zane glumi Cala Hockleyja, njezinog zaručnika iz mladih dana.

Redatelj: James Cameron

Uloge: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet

Žanr: ljubavni

Trajanje: 194 min

 

Ulaz na sve projekcije iznosi 10 kn.

 

Igor Kretonić

Izvor: Centar za kulturu