U razdoblju od 24. do 27. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača od kojih 3 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 80 prekršaja od kojih: 53 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 18 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 24. prosinca, u 1,50 sati u Strizivojni, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Strizivojne. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U četvrtak, 24. prosinca, oko 3 sata, u Satnici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 22-godišnji hrvatski državljanin iz Šaga, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Istoga dana, oko 8,30 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 49-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu.
Vozač bicikla je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost