TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja:    Sudac: Tomislav Haban (Jarmina). Pomoćnici: Ivan Jarić (Ilok) i Dražen Pejić (Vukovar). Strijelci: 1:0 Klemen (40.)

ĐAKOVO CROATIA: Nevistić, Dogan, Bošković, Duje Batinić, Grgačević, Ljuban Ivić, Domagoj Ivić (90. Mendeš), Klemen, Galičić, Kirchbauer (80. Ante Batinić), Ljulj (46. Kolak). Trener: Hrvoje Bušić.

ORIOLIK: Herceg, Dančević, Đerek, Kuzmić, Kokotović (64. Bilić), Jurić, Bošnjaković, Lucić, Stahović, Galović (57. Batalo), Živatović. Trener: Milan Tomljenović.

Ono što je najvažnije, na otvaranju prvenstva, su domaći bodovi koje su đakovački nogometaši ostvarili pogotkom Branka Klemena.

Od samoga početka Đakovčani su imali više od igre što potvrđuje i činjenica da su u prvih osam minuta izveli četiri kornera, ali niti jednom nisu ugrozili golmana Hercega. Međutim, gosti su stvorili prvu priliku. Igrala se deseta minuta kada su gosti izveli korner, lopta je došla na drugu vratnicu gdje je s desetak metara u prvi kut pucao Goran Jurić. Golman Nevistić vršcima prstiju izbacio je loptu u korner. Domaćini su tražili kazneni udarac u 15. minuti kada se „poput brzoga vlaka“ u kazneni prostor sjurio Domagoj Ivić. Njegov pad sudac Tomislav Haban nije označio najstrožom kaznom nego je samo odmahnuo rukom. Gosti su ponovo zaprijetili u 25. minuti kada je ubačena lopta iskosa s desne strane. Na desetak metara gostujući napadač puca preko gola. Najbolju priliku Đakovčani su imali u 26. minuti kada je dubinsku loptu primio Dogan koji je sam krenuo prema gostujućem golmanu. Prizemni udarac Herceg je obranio. Đakovčani su polako preuzimali inicijativu, a u 34. minuti Kirchbauer je izveo korner, a na pet metara Tomas Grgačević nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Samo minutu kasnije Bošković na 20 metara ruši oriovačkoga napadača, a Jurićev slobodan udarac završio je tik pored vratnice. I u 40. minuti, pokazat će se kasnije, dogodio se trenutak odluke. Slobodan udarac s lijeve strane izveli su domaćini, lopta je došla u kazneni prostor gdje je đakovački napadač glavom proslijedio loptu do Branka Klemena koji se našao sam uz drugu stativu i pospremio loptu u mrežu. Bio je to konačni rezultat prvoga dijela.

U nastavku utakmice Đakovčani su i dalje imali više od igre, stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali rezultat se nije mijenao. Najbolju priliku imao je Dogan čiji je udarac zaustavila stativa.

Sve u svemu, Đakovčani su se namučili protiv upornih Oriovčana, ali su osvojili prva tri slatka boda koja im daju vjetar u leđa pred subotnje gostovanje u Novoj Gradiški.

Izvor: Miro Šola