U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata (UHDDR) proteklog su vikenda u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani i u streljani Spomen doma Mate Korodva održani 12. sportski susreti, kojima je povod 27. obljetnica obilježavanja pada đakovačkih vojarni. Pet se ekipa nadmetalo u malome nogometu, a njih devet prvi put u streljaštvu. Nakon svečanog su postrojavanja sve sudionike pozdravili tajnik i predsjednik đakovačkog UHDDR-a Senad Mešanović i Krešimir Marković te čelnik UHDDR-a Osječko-baranjske županije Darko Nađ. Nađ je i ovom prilikom podsjetio svoje suborce da su oni tvorci stoljetnoga hrvatskoga sna, samostalne Hrvatske, a svim je poginulima odana počast minutom šutnje.

Na turniru u malome nogometu snage su na parketu odmjerile momčadi Đakova, Osijeka, Donjega Stupnika, Požege i Broda. Do finala su se uspjeli probiti Stupnik i Brod. Slavili su Brođani rezultatom 2:1. U utakmici za treće mjesto Đakovčani su slavili sa 7:4 protiv Požege.

Na prvom je turniru u streljaštvu u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo Đakovčaninu Blažu Beljanu sa srušena 173 kruga. Identičan je rezultat ostvario i Požežanin Jaroslav Vlastnik, ali je Beljan imao bolji rezultat u posljednjoj seriji. U momčadskoj konkurenciji najbolji su bili Požežani s 501 krugom, druga je bila momčad Đakova s 482 kruga, a treća Stara Gradiška s 449 krugova.

Danijel Geošić