Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković otvorio je jučer 26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023, na kojem se ove godine, na više od 21 tisuću četvornih metara vanjskog i unutarnjeg izlagačkog prostora predstavlja više od 500 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije, Azerbajdžana.

Na sajmu se i ove godine, uz pojedine tvrtke, predstavlja Grad Đakovo na čijem se štandu danas zadržao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima. Đakovčani se u Virovitici predstavljaju s najjačim adutima: turističkom i gastronomskom ponudom. Posjetitelji su tako danas mogli kušati i kupiti suhomesnate proizvode, vina, domaće pivo, voćne rakije, gin, a isto tako osladiti se slatkim proizvodima iz kuhinje Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo. Turistička zajednica grada Đakova predstavlja posjetiteljima sve bisere srca Slavonije kroz brošure i druge promidžbene materijale. Na đakovačkom štandu zadržali su se i veleposlanici Slovenije i Azerbajdžana. Štand Grada Đakova bit će otvoren i naredna dva dana, odnosno u subotu i nedjelju do zatvaranja sajma.

Svečanosti otvorenja, su uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, kao i njihovi domaćini, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin… Uz Vladu RH, pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma. Zemlja partner je BiH, a Županija partner je Ličko-senjska županija.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo