U sklopu aktivnosti projekta Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOS (Karijerni centar) u utorak, 3. listopada 2023., u školskoj knjižnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata gostovao je Bruno Šimleša (1979.) autor 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti.

Po struci je sociolog, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj i regiji. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 200.000 primjeraka.

Održao je interaktivno predavanje za učenike Srednje strukovne škola Antuna Horvata pod nazivom „Kako se pripremiti za poslovni svijet?“. Savjetovao je učenike kako se osnažiti za tržište rada, kako se kvalitetno samoprezentirati i uspješno komunicirati u poslovnom, ali i privatnom okruženju. Naglasio je važnost pravilnog postavljanja ciljeva i što je sve potrebno za (samo)motivaciju i njihovo ostvarivanje.

Nezaobilazna tema bila su i društvene mreže. Šimileša je istaknuo koliko je važno voditi računa o digitalnim tragovima koje ostavljamo jer oni mogu biti pozitivni, ali i negativni, te u budućnosti izravno utjecati na (ne)zapošljavanje. Koliko je predavanje bilo korisno i poticajno, potvrđuje velik broj pitanja koja su učenici postavljali i na koja je gospodin Šimleša jasno odgovarao, navodeći i niz konkretnih primjera kako nešto učiniti za sebe na najbolji mogući način.

Izvor|Foto: Srednja strukovna škola Antuna Horvata