Kako se naporan rad isplati pokazali su mladi robotičari Osnovne škole Budrovci osvojivši izvrsno treće mjesto na državnoj razini Croatian Makers Superfinala. Croatian Makers Superfinale održano je 16.6.2018. godine u Tehnološkom parku u Zagrebu, a na njega je pozvano 70 ekipa, po 35 u dvije dobne skupine, sve odreda ekipe koje su bile prve u regionalnom natjecanju tijekom školske godine na području robotike.

Natjecanju je prisustvovalo ukupno 160 učenika, a OŠ Budrovci predstavljali su učenici petog razreda – Katrina Kutjevac, Mislav Sabolski, Patrik Kretonić i Noa Gjalić. Zadatak je bio postavljen na dvije staze, a trebalo je programirati robote (vozila) koji će pratiti crtu tj. zamišljenu cestu, izbjegavati prepreke na cesti i zatvorene tunele, pravilno signalizirati LED diodama, izmjenjivati poruke IR komunikacijom te se točno i pravilno parkirati i zaustaviti.

Treće mjesto na ovakvom natjecanju izvrstan je uspjeh za školu veličine budrovačke, stoga treba zapljeskati i čestitati učenicima petog razreda (Katrina Kutjevac, Mislav Sabolski, Patrik Kretonić i Noa Gjalić), njihovom mentoru, profesoru informatike Vladimiru Bićaniću koji je uložio ogroman trud u organizaciju nastave robotike, ali i ravnatelju Ivanu Jukiću koji je od samog početka veliki pokrovitelj robotike u školi, a u Zagrebu je bio u ulozi vjernog navijača.

Ovaj uspjeh zasigurno će biti dodatan poticaj budrovačkim učenicima i ako nastave ovako raditi vrlo je izgledno da će se u jednoj od nadolazećih godina okušati i na svjetskoj školskoj robotičkoj sceni.