Umjetnička akademija u koprodukciji s Gradom Đakovom i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada realizira uprizorenje drame američkoga dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda (1943. – 2017.) – “True West”. Ovaj američki, svestrani umjetnik bio je nominiran za Oscara i dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Pulitzerova nagrada za dramu za koju je bio nominiran i s ovim djelom.

Priča je ovo o dvojici braće – onoga „uspješnog” i onoga „odmetnutog” – na prvi pogled potpuno suprotstavljenih karaktera, koji se nakon susreta počinju nadopunjavati, ali i sukobljavati. Sukob braće dovodi do zamjene njihovih primarnih uloga – „uspješni” čovjek postaje „odmetnik” i obrnuto – kao da obojica priznaju da su oduvijek željeli biti poput onoga drugoga.

Redatelj ove predstave je Dimitri Pierre Georges Udovički pod mentorstvom Roberta Raponje, u predstavi glume Saša Anočić, Igor Pavlović, Domagoj Mrkonjić i Aleksandra Pleskonjić, scenograf je Davor Molnar, za kostimografiju su se pobrinuli Davor Molnar i Snežana Horvat, za glazbeni dio Josip Horvat, dok su za produkciju zaslužni Elizabeta Fabri i Antonio Šabić.
Cijena ulaznice je 20,00 kn, a ulaznice možete kupiti na blagajni kina na dan predstave od 16.00 sati, a rezervirati ih možete na broj telefona 031/815-148 i 099/8295-310.

Autor: I.K.