Danas je ispred prostorija Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Đakovo (bivši Centar za socijalnu skrb), održana tiskovna konferencija na kojoj je đakovački područni ured Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb postao vlasnik dva nova vozila, koja su ondje od strane direktora Auto Centra Duo, Antuna Labaka, uručena vršiteljici dužnosti voditeljice Mirti Klepo.

U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija ,,Unapređivanje infrastrukture za pružanje usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza odobren je Projekt ,,Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo”. Ukupna vrijednost Projekta određena je u iznosu od 15.245.054,02 kn, od čega će se iznos od 14.546.443,77 kn osigurati iz bespovratnih sredstava EU, a od čega će iznos od 698.610,25 osigurati Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Dio tog projekta bilo je i današnje preuzimanje vozila.

Uz vršiteljicu dužnosti voditeljice Mirtu Klepo, na konferenciji je govorio i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, a uz ostale okupljene prisutna je bila i Tatjana Štritof, privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Mirta Klepo izrazila je zadovoljstvo uručenim automobilima, naglasivši kako će im oni itekako dobro doći zbog terenskog rada koji obavljaju. Dodala je kako se nada da ćemo uskoro obilježiti i sam završetak čitavog projekta, odnosno useljenje u novu zgradu, koja bi trebala biti gotova do kraja godine.

Gradonačelnik Mandarić prisjetio se tragičnih događaja, zbog kojih je neophodno bilo riješiti problem neadekvatnog smještaja tadašnjeg Centra za socijalnu skrb Đakovo. Dodao je kako je Grad donacijom zemljišta postao sudionik ovog projekta, a iza njega kao voditelj stoji Poduzetnički centar Đakovo.

Samim završetkom projekta, izgradnjom kružnog toka na Zvečaju i novim izlaskom na Preradovićevu ulicu, ovaj dio grada dobit će jedan novi izgled.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo