Predstavljajući Đakovo Ženska klapa Certissa boravila je protekle subote na 12. Susretu klapa i klapske pisme u crkvi svetog Stjepana prvomučenika u Gorici, mjestu u sastavu Općine Grude u susjednoj Bosni i Hercegovini. Domaćin je Đakovčankama bila klapa Bratovština, koja je prošle jeseni gostovala u Đakovu, upravo na Certissin poziv. U svečanome ugođaju i ambijentu restaurirane stare sakralne kamene građevine, Certissa se, zajedno s još sedam klapa, predstavila izvedbom narodnih pjesama “Gradit ću kuću” i “Serenada Mandini”.

Vikend u Hercegovini članice klape iskoristile su zajedno s Bratovštinom i za posjet Međugorju, što je za njih, kao i za mnogobrojne vjernike, koji više od 35 godina hodočaste u ovo marijansko svetište, bio poseban duhovni doživljaj.

Krajem kolovoza Certissa će gostovati na 4. Susretu otočnih klapa u Tkonu na otoku Pašmanu, a već za 8. rujna na Strossmayerovom trgu u Đakovu, na svome terenu, priprema treću i jedinu smotru klapa u Slavoniji i Baranji znakovitoga naslova “U srcu te nosim”, koja će zbog gostiju iz Austrije i BIH imati međunarodni karakter.

Danijel Geošić