Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i nadbiskupom u miru Marinom Srakićem uputio je 4. studenoga 2020. čestitku dosadašnjem biskupu dubrovačkom, mons. Mati Uziniću u prigodi njegova imenovanja nadbiskupom koadjutorom riječkim. Čestitku prenosimo u cijelosti:

“Dragi i poštovani novoimenovani nadbiskupe Mate!

U srdačnim čestitkama i molitvama sjedinjujemo se danas s Tobom u prigodi Tvoga imenovanja riječkim nadbiskupom koadjutorom. Neka Gospodin u izobilju blagoslovi Tvoj pastirski put na kojem Te, po glasu i rasporedbi Crkve, sada ponovno poziva da „pođeš“ te se, uz nadbiskupa Ivana, posvetiš svetoj službi u krilu Božjega naroda Riječke nadbiskupije.

Želimo da Te u novoj službi i nadalje Božja milost krijepi za srdačnu pastirsku gorljivost, osjetljivu za nove izazove i čitanje „znakova vremena“, kako si to svojom službom i nastojanjima u Gradu i cijeloj Dubrovačkoj biskupiji već znao tako lijepo posvjedočiti.

Uime svih svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, uime redovnika i redovnica, bogoslova i vjeroučitelja te svih vjernika primi naše najsrdačnije čestitke, dok za Tebe, nadbiskupa metropolita Ivana, cijelu Riječku nadbiskupiju, kao i sve biskupije Riječke metropolije molimo obilan Božji blagoslov.”

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija