Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Milanu Stipiću u povodu njegova imenovanja biskupom Križevačke eparhije te mons. Slavku Večerinu, u povodu njegova imenovanja biskupom Subotičke biskupije.

U čestitki mons. Milanu Stipiću stoji:

S velikom se radošću sjedinjujemo s Tobom, sveukupnim svećenstvom, đakonstvom, monaštvom te Božjim narodom Križevačke eparhije, na dan u kojem Te papa Franjo imenovanjem križevačkim vladikom pridružuje biskupskom zboru svete Crkve.

Svoje imenovanje primaš na radosni blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, stoga od Gospodina molimo da Ti snaga za svetu službu uvijek dolazi i od sinovskoga predanja Bogorodici, kako si nedavno, slaveći Božansku liturgiju u svetištu Gospe od brze pomoći u Slavonskom Brodu, i sâm tako poticajno naglasio: „Tražimo uvijek moćni zagovor naše Nebeske Majke te poslušajmo i učinimo što Isus od nas traži.“ Radujemo se i nadalje vrijednim koracima otvorenosti i suradnje, kojima je i danas blagoslovljeno zajedništvo naše Crkve, u kojoj vrijedni „miomiris“ kršćanske istočne baštine u našim krajevima pronosi upravo draga nam Križevačka eparhija.

Dok Gospodinu upravljamo molitvu da Te snaži i uzdrži svojim blagoslovom, primi uime svećenika, redovnika, redovnica i Božjega naroda naše Đakovačko-osječke nadbiskupije najsrdačnije čestitke! ‘Is polla eti, Despota!’ – zaključuju svoju čestitku biskupi iz Đakova.

U čestitki upućenoj mons. Slavku Večerinu, đakovački su biskupi istaknuli:

Od sveg se srca danas sjedinjujemo s Vama, na dan u koji Vas je papa Franjo imenovao biskupom Subotičke biskupije, kojoj i sami pripadate rođenjem i krštenjem, u čiji ste se život i apostolat već tako duboko ugradili, i to mnogim i raznovrsnim svećeničkim službama koje ste u njezinu krilu vršili.

Danas Vas, zbog blizine i brojnih koraka suradnje naših biskupijskih zajednica kroz povijest, Gospodinu preporučujemo i osobitim osjećajima zajedništva, znajući da je pred Vama put zahtijevane i bremenite službe. Od Gospodina molimo blagoslov da Vam srce uvijek bude ispunjeno pouzdanjem u njegovu Riječ i snagu Njegova Duha, podupirano zajedništvom u djelima apostolata cijeloga biskupijskog prezbiterija i Božjega naroda, kako nam to mnogovrsno svjedoče dragocjeni primjeri iz povijesnoga hoda Crkve na području Subotičke biskupije.

U ime svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika naše Đakovačko-osječke nadbiskupije izražavamo Vam svoje iskrene čestitke, moleći blagoslov za Vaš život i pastirsku službu, preporučujući Vas zagovoru i ljubavi Djevice Marije, na čiji blagdan rođenja je obznanjen početak Vaše nove službe.

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija