Nakon što su u subotu održali godišnju skupštinu i još jedan mandat povjerili predsjedniku Ivanu Matiću, u ponedjeljak 1. veljače trener Šimo Živković izvršio je prozivku i prvi trening na pomoćnom igralištu Stadiona Croatia 1971. Na prozivku je stiglo sedamnaest igrača, nekoliko njih opravdano je izostalo zbog škole i posla.

Ono što je najvažnije – igrački kadar – neće doživjeti prevelike promjene. Iz kluba su otišla braća Čečura (Željko i Igor) koji su otišli u Široko Polje. U redove Dračica stigli su: Stjepan Kušević (Torpedo Kuševac), Stjepan Lipar (Omladinac Đakovački Selci), Ivan Kokalović (Dinamo Trnava) i Mateo Mikić (Slavonac Preslatinci).

Trener Živković definirao je već i pripremne utakmice. Prvu provjeru Dračičani bi trebali imati protiv Slavonije iz Punitovaa. Utakmica bi se trebala igrati 7. veljače na pomoćnom igralištu Stadiona Croatia 1971, naravno ako vremenski uvjeti i Stožer Civilne zaštite to budu dopustili. Za 14. veljače predviđena je utakmica protiv Sloge iz Vrpolja, a za sedam dana točnije 21. veljače planiran je uzvratni susret protiv Punitovčana. Iako još službeno nije potvrđeno posljednja pripremna utakmica pred početak prvenstva bila bi 28. veljače, a protivnici bi trebali biti nogometaši iz Velike Kopanice.

Podsjetimo, Dračice su jesenski dio prvenstva završile na trećem mjestu s 34 boda i nitko u klubu ne bježi od borba za prvo mjesto. Ispred Dračica na drugom su mjestu nogometaši Hajduka iz Širokoga Polja s 35 i vodeća budrovačka Slavonija s 38 bodova. Nogometaši Dračica u prvom će proljetnom kolu (6. ožujka) na svom stadionu ugostiti HOŠK iz Gašinaca.

Izvor: DJSport/Miro Šola