Udruga žena za borbu protiv raka Roseta organizira u petak 22. lipnja pred katedralom humanitarni koncert Nebeski hvalospjev. Tradicionalna glazbena priredba, kojom Rosete iz godine u godinu u naš grad dovode vrhunske glazbenike, a ujedno promoviraju zauzetost za oboljele od tog najčešćeg oblika karcinoma u žena, održava se na istome mjestu već 17. put. Pred mikrofonom i đakovačkom publikom naći će se Četiri tenora: Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor. Voditeljica programa je Vesna Kaselj, a svoje priloge možete dati kupnjom ulaznica za koncert po 20 kuna, neposredno prije početka Nebeskog hvalospjeva u 21 sat.

Iza Roseta stoji više od desetljeća i pol ustrajnog rada, raznih akcija i edukacija o prevenciji raka dojke, ali i ulaganja u medicinski standard, što ne bi bilo ostvarivo bez suradnje s pokroviteljima, prvenstveno Đakovačko-osječkom nadbiskupijom i Gradom Đakovo, kao i mnogim ljudima dobre volje.

Četiri tenora mediteranskim šarmom i humorom osvajaju srca publike koja ih s pozornice nikada ne pušta bez bisova. Izvedbama arije “Nessun Dorma”, Oliverove “Cesarice” i Cocine “Vilo moja” te čuvenih “Funiculi Funicula”, “Chitarre Romane”, “Grande Amore” oduševljavaju i najzahtjevnije slušatelje.

Danijel Geošić