Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove 2024. godine organizira u Zagrebu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola će se natjecati u 42 strukovne discipline. Školska natjecanja su održana do 1. veljače 2004., a regionalna do 15. ožujka 2024. Među najbolje u Hrvatskoj plasiralo se petero učenika i učenica iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata:

Učenica Lea Raković osvojila je prvo mjesto na regionalnom natjecanju u disciplini Frizerstvo u Vukovaru, mentorica Silvija Radnić

Učenik Lovro Vrtarić osvojio prvo mjesto u na regionalnom natjecanju u disciplini Agro u Slavonskom Brodu, mentor Krunoslav Biberović.

Učenik Luka Majhen u disciplini Soboslikarstvo je ostvario 3. mjesto na regionalnoj završnici u Požegi, mentorica Patricija Drenjančević.

Učenik Toni Vujanović osvojio je četvrto mjesto na regionalnoj završnici u Osijeku u disciplini Strojarske tehnike, mentor Ljubomir Tomić.

Učenik Valent Osrečki osvojio je 2. mjesto na izlučnom natjecanju u Bedekovčini u disciplini Keramičarstvo, mentorica Barbara Markulić.

Državno natjecanje Worldskills Croatia 2024. održava se na Zagrebačkom velesajmu od 13. do 15. svibnja 2024.

Izvor: Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo
Foto: Moje Đakovo