U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 340 uzoraka od kojih je 58 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka (13), zatim 21 na području Ernestinova, na području Đakova i Našica po četiri, Drenja tri, s područja Belišća i Koške po dvije, a s područja Bilja, Belog Manastira, Čepina, Bizovca, Popovca, Podgorača, Strizivojne, Semeljaca i Feričanaca je po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 96 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminula je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 71 do 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 748 osoba.

Policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje, i to na MCGP Erdut za jednog stranog državljanina koji je prekršio rok za tranzit od 12 sati, zbog čega mu je uručen prekršajni nalog. Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost