Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2023. u Zagrebu organizira Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. I ove godine će se oko 400 najboljih učenika strukovnih škola, uz pratnju i podršku njihovih nastavnika, natjecati u 46 strukovnih disciplina.

Izlučna natjecanja su u punom jeku, a za sada je četvero učenika i učenica Srednje strukovne škola Antuna Horvata izborilo plasman na ovo prestižno natjecanje. Na regionalnom natjecanju učenika soboslikara u Požegi, učenik Tomislav Nađ osvojio je četvrto mjesto i izborio plasman na Worldskills 2023. Mentorica je bila Patricija Drenjančević.  

U Bedekovčini se učenik Škole Stjepan Orgulan u disciplini Keramičarstvo i oblaganje plasirao na državnu završnicu Worldskills 2023. Mentorica je bila Barbara Markulić.

Na regionalnom natjecanju učenika srednjih poljoprivrednih škola u Vinkovcima treće mjesto i time plasman na državnu završnicu Worldskills 2023. osvojio je učenik Stjepan Adrić pod mentorstvom Drage Smolje.  

Izravan plasman na državnu završnicu u disciplini Pekarstvo ostvarila je Lucija Lizačić pod mentorstvom Mihaela Tosenberger Andrić.

Na regionalnom natjecanju učenika frizera u Vinkovcima učenica Matea Hanulak osvojila je 3. mjesto pod mentorstvom Silvije Radnić. Kako samo prvo mjesto osigurava izravan plasman, postoji mogućnost da se i ona plasira na Worldskillss 2023., po bodovima jer je ostvarila čak 95,67 boda.  

Izvor|Foto: Srednja strukovna škola Antuna Horvata