Sunčana subota, kakvu najavljuju meteorolozi, bit će idealan dan za četvrtu obiteljsku utrku “Trkom za Zvrkom” u organizaciji Dječjega vrtića Zvrk. “Trk” ima za cilj potaknuti aktivna obiteljska druženja na otvorenom u moderno doba, kada nas tehnologija nažalost sve više udaljava od druženja s djecom u prirodi. Prodajom majica i startnih brojeva po simboličnoj cijeni Zvrkovci ujedno pomažu potrebitim sugrađanima, pa program, osim rekreacijskog i društvenog, ima i humanitarni karakter.

– Kao ustanovi koja odgaja i priprema djecu za život od malih nogu zadatak nam je aktivno se uključiti u život lokalne zajednice. Pomaganjem osobama u potrebi razvijamo empatiju kod djece i potičemo ostale da se uključe u slične projekte. Utrka je zamišljena kao događaj u kojem će aktivno sudjelovati cijela obitelj, sa startom i ciljem na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, navodi Zvrkova ravnateljica Ankica Müller.

Trčat će se obilježena dionica u Strossmayerovom perivoju koju je lani prošlo više od 200 trkača. Prijave su na Trgu već od 10 sati, a početak je “Trka za Zvrkom” u 11 sati ispred katedrale. Zvrkani i njihove odgojiteljice obavljaju posljednje pripreme, očekuju još bolju posjećenost nego prošle godine, veći broj sudionika, ugodno druženje i spremnost naših sugrađana na dobra djela.

Danijel Geošić