Popularne ljetne igre za sve generacije i ove godine, u sklopu svoje međunarodne turneje, gostuju u Đakovu. Nakon devet uspješnih sezona, 303 događaja i više od milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju desetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa.

Prošle godine je grad Đakovo po prvi puta bio domaćin City Games-a. Budući da smo naišli na pozitivan odaziv natjecatelja i gledatelja, vraćamo se s potpuno novom scenografijom i brojnim iznenađenjima.
Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održat će se 23. lipnja na prekrasnoj lokaciji, Gradskim bazenima s početkom u 19:30 sati u organizaciji Grada Đakova i agencije Adria events.

U Đakovu će svoje snage odmjeriti šest ekipa s područja Slavonije i Baranje. Prošlogodišnji naslov brani ekipa Valpova koja je tek u posljednjoj igri uspjela osigurati titulu pobjednika. Sudeći po prošlogodišnjem natjecanju i ove godine očekuje nas napeta borba sve do zadnje igre. Ekipe će se nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vino, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo.

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti s nekada popularnim Igrama bez granica. Na međunarodnom finalu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka”, objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

“Pozivamo sve građane grada Đakova kao i sve njihove prijatelje da nam se pridruže na Gradskim bazenima i svojom nazočnošću uveličaju ovaj sportsko – zabavni događaj. Ove godine zamijenili smo kompletnu scenografiju te pripremamo brojna iznenađenja i nove igre kako za natjecateljske ekipe tako i za gledatelje” zaključuje Krzyk.

Izvor: Grad Đakovo