U srijedu, 21. travnja, od 00:00 do 24:00 sata, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedena je akcija nadzora brzine sukladno smjernicama Roadpol-a „Speed marathon“.

Nadzor brzine vršen je na 117 lokacija, sudjelovalo je 46 policijskih službenika, a kontrolirano je 176 vozila.

Utvrđeno je ukupno 159 prekršaja, od kojih 156 prekršaja nepropisne brzine.

Od svih prekršaja nepropisne brzine, 72 prekršaja utvrđena su uz zaustavljanje vozila, dok je 84 prekršaja utvrđeno automatskim uređajima bez zaustavljanja vozila.

Najveća brzina u naselju izmjerena je vozaču osobnog automobila od 108 kilometara na sat u mjestu Cret Bizovački, gdje je ograničenje brzine kretanja 70 kilometara na sat.

Najveća izmjerena brzina izvan naselja izmjerena je vozaču osobnog automobila od 140 kilometara na sat, u Osijeku na državnoj cesti D2, na potezu od čvorišta Vinkovačka do čvorišta Tenjska, gdje je ograničenje brzine kretanja 110 kilometara na sat.

Budući da je Policijskoj upravi osječko-baranjskoj pristigao veliki broj prijedloga građana o lokacijama na kojim bi bilo potrebno nadzirati brzinu kretanja vozila, ovom akcijom ih nije bilo moguće sve obuhvatiti.

Sve pristigle prijedloge građana Policijska uprava osječko-baranjska će analizirati te sukladno analizi određivati lokacije za pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

PU osječko-baranjska: Službeno pri0pćenje za javnost