U prepunoj zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski sinoć je održana 11. Šokačka rapsodija na kojoj je nastupilo 100 tamburaša iz Hrvatske i inozemstva.

Brojna publika u predivnoj je atmosferi mogla dva sata uživati u slavonskim tamburaškim pjesmama, ali i u raznim drugim glazbenim žanrovima kao što su pop te klasična glazba.

Sam koncert, kao i uvijek, bio je poseban doživljaj s odličnim solistima iz sfera tamburaške, pop, ali i klasične glazbe pa je tako orkestar 100 tamburaša pod sigurnim ravnanjem dirigenata Marka Sesara i Damira Butkovića Bude opet izdignuo tamburu na glazbeni pijedestal i pokazao svu raskoš i mogućnosti njenog bogatog zvuka.

Tamburašima su se pridružili i brojni gosti, pa je tako Matej Meštrović na klaviru zajedno s tamburašima izveo svoju „Šokačku rapsodiju“. Osim njega s tamburašima su nastupili Marija Vidović, David Oštrek, Filip Kovačić, Fabijan Kovačević, Željko Lončarić Žec, Nene i Baće iz Bošnjaka, MPS Babogreci te živuća glazbena legenda Željko Bebek.

Među tamburašima koji su nastupili na ovogodišnjoj Šokačkoj rapsodiji našlo se i 5 aktivnih članova Tamburaškog orkestra Rapsodija iz Semeljaca, zajedno s još 6 njihovih bivših i povremenih članova.

Igor Kretonić
Foto: Tamburaški orkestar “Rapsodija”