Dan otvorenih vrata, koji se zadnjih godina održavao 11. ožujka povodom rođendana biskupa Ćolnića, ove je godine poprimio novi oblik. Svaki je razred zasebno radionicom obilježio taj dan, a slavlje je bilo dvostruko jer ove godine Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića puni četrdeset godina. 

Izvještaj s njihove Internet stranice prenosimo u cijelosti:

“Od ranoga sunčanog jutra marljive su ručice izrađivale različite predmete vezane za temu rođendana. Naši su najmlađi izrađivali rođendanske krune i balone, drugi su razredi pjevali novu svečanu pjesmu o našoj školi, treći su razredi izrađivali kolaž od čepova i bistu biskupa od kaširanog papira. Četvrtaši su radili torte od kolaža i logotip škole od kokica (možete zamisliti kako su te kokice fino mirisale).

U predmetnoj nastavi svaki je nastavnik svoj predmet povezao s biskupom ili rođendanom. Tako su na glazbenom djeca s učiteljem pjevala i svirala prigodne pjesme, na tehničkom su izrađivala kocku s natpisima, na fizici su mjerili svoju brzinu u trčanju, dizanju utega i čučnjevima, a sve je bilo na bazi broja 40 i sve je to trebalo preračunati u zadanim formulama i unijeti u tablice… Priroda je našla poveznicu s biskupom kao osobom koja je sadila biskupijske vinogradarske nasade pa su učenici mjerili temperaturu tla i promatrali vrstu tla, a pod vjeronaukom su izrađivali plakat. Svatko se na svoj način uklopio u temu današnjega dana.  Posebnu je pažnju privukla velika torta našeg Domaćinstva iz 3.c razreda na koji bi svi došli da su neka druga, sigurnija vremena.

Za bolji dojam, pogledajte fotografije na ovoj poveznici.

Igor Kretonić

Izvor: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića