Treću godinu zaredom učenici Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića sudjeluju u projektu „Čitanjem do zvijezda“. Cilj je ovoga projekta poticanje čitanja kod učenika; poticanje na timski rad, ali i veliki individualni napor učenika te ukazivanje na važnost usvajanja vještine čitanja.

Ovogodišnji slogan natjecanja glasi „U svijetu knjiga“, a učenice su čitale sljedeća djela: Miris knjige Jadranke Klepac, Matilda Roalda Dahla, Demon školske knjižnice Moree Banićević, Tom Gates – Svjetski dan knjige – najbolji u povijesti (dosad)  Liz Pichon.

Nakon provedenog školskog natjecanja u prosincu 2020., na županijsko su se natjecanje plasirale tri učenice koje su imale najveći broj bodova. Tako su ekipu Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića na županijskom natjecanju predstavljale učenice: Elena Krstevski, 7. a, Lucija Petric, 7. b i Iva Sukačić, 6. a. Mentorica je učiteljica Ivana Bilać.

Županijsko je natjecanje održano 1. ožujka 2021., a učenice su test rješavale u Microsoft Formsu. Zajedno su osvojile 111 bodova, zauzele 2. mjesto u županiji i plasman na državnu razinu.

Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici na ovom velikom uspjehu i želimo im puno uspjeha na državnoj razini koja će se održati u svibnju.

Izvor: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo